Vynikajúci dezert, ktorý milujú deti, ale určite si získa aj dospelákov. Táto dobrota je jednoduchá na prípravu a ulahodí každému maškrtníkovi.
Potrebujeme:
250 g nízkotučného tvarohu
3 lyžice kyslej smotany 15%
2 lyžice krupice
1 vajíčko
100 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kryštálového cukru
50 g bielej čokolády
Postup:
Do teplého mlieka nasypeme krupicu a necháme napučať. Medzitým zmiešame v miske tvaroh, smtoanu, vajce, cukor a čokoládu nalámanú na malé kúsky.
Napučanú krupicu spolu s mliekom nakoniec vmiešame do cesta.
Cesto navrstvíme do formy vystlanej maslom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Dezert môžeme pripraviť aj v pomalom hrnci – režim pečenie na 35 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť vo forme a môžeme podávať. Dezert chutí vynikajúco, ak ho polejte trochou kondenzovaného mlieka.
zdroj: sovkusom