Vynikajúci recept od pani Danice z kuracieho mäsa, kapusty a úplne jednoduchej marinády. Mäsko je šťavnaté a podáva sa bez ďalšej prílohy.
Potrebujeme:
kuracie prsia, 500 g;
kefír alebo kyslá smotana, 300 ml;
bazalka, korenie;
cesnak podľa chuti;
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
biela kapusta, 700 g;
syr, 50 g.
Postup:
Mäso umyjeme a osušíme papierovými utierkami.
Po celom mäse robíme rezne – to umožní jeho dobré marinovanie.
Kefír trochu zahrejeme a rozpustíme korenie, soľ, korenie, pretlačený cesnak, aromatické bylinky.
Vložte mäso do marinády a nechajte pôsobiť 20 minút.
Kapustu nakrájte nadrobno, vložte do formy a na vrch dáme kúsky mäsa.
Prelejte marinádou.
Syr nastrúhajte a zmiešame s uvareným vajcom, tiež nastrúhaným.
Pečte v rúre 30 minút pri 180 stupňoch, vyberieme a navrch natrieme syr a vajce a pečieme ďalších 15 minút.
Hotovo! :-)