Fajnová marinovaná slaninka podľa receptu z youtube, ktorá luxusne vyzerá a ešte lepšie chutí. Všetci budú ohúrení.
Potrebujeme:
2 kg bravčovej slaniny vcelku
petržlenovú vňať
kôpor
2 hlavy cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ČL soli
Na paradajkovú omáčku:
4 paradajky
2 papriky
2 – 3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
soľ a cukor podľa chuti
trochu octu
voliteľné: feferónka
Postup:
Ako prvé si prepláchneme vňať a necháme ju vysušiť – nesmie byť mokrá.
Potom si zoberieme cesnak a ošúpeme ho.
Zo slaniny odrežeme kožu, všetku vňať si nasekáme a zmiešame s prelisovaným cesnakom a soľou.
Potom vrch slaniny narežeme a rezy mierne roztiahneme, aby sa dali plniť. To isté urobíme aj z druhej strany.
Osolíme, okoreníme a do každého rezu dáme pripravenú plnku z vňate a cesnaku.
Druhú stranu budeme plniť paradajkovou omáčkou, ktorú si pripravíme nasledovne. Paradajky si umyjeme a pomelieme mlynčekom na mäso.
Zmes podusíme na panvici s trochou oleja asi 20 minút.
Potom pridáme soľ, cukor, cesnak, feferónku a opäť podusíme asi 20 minút. Nakoniec dochutíme octom.
Mala by vzniknúť hustejšia omáčka, ktorou naplníme druhú stranu slaniny.
Teraz slaninu zabalíme do papiera na pečenie, potom ešte do vrstvy alobalu a vložíme do uzatvárateľného vrecka.
Odložíme do chladničky aspoň na 1 deň, aby bola dobre marinovaná a potom na 1 deň do mrazničky, aby zamrzla.
Predtým, ako ju odložíte do mrazničky, si ju môžete prekrojiť aj na dve alebo tri časti. Podľa potreby vyberiete a servírujete.
Prajeme dobrú chuť!