Vynikajúca večer pre celú rodinu. Vyskúšajte spojenie lahodné mäska, cesnaku a zemiakov. Je to dobrota, ktorej len tak ľahko neodoláte.
Potrebujeme:
500 g bravčového stehna
1 kg zemiakov
6 strúčikov cesnaku
1 lyžičku mletej papriky
1 lyžičku majoránky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku mletého čirneho korenia
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
Hrsť sterilizovaného hrášku
Soľ podľa chuti
Rastlinný olej
Postup:
Mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky. Rovnako umyjeme a očistíme zemiaky. Tiež nakrájame na kocky. Mäso sprudka opražíme na troche rastlinného oleja. Podlejeme vodou, pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme soľ, korenie, majoránku, papriku, všetko spolu varíme a podľa potreby podlievame vodou.
Mäso necháme variť približne 30-40 minút, potom pridáme hrsť hrášku a varíme ešte 15-20 minút, kým mäso nie je hotové (už nepodlievame).
Zemiaky uvaríme domäkka a opražíme na troche oleja na samostatnej panvici – prípadne ich môžeme nechať zapiecť v rúre, to však trvá dlhšie.
Nakoniec, zmiešame mäso so zemiakmi a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilverblog