Táto pochúťka z portálu napadovy.blog osloví všetkých milovníkov zemiakov. Základ sa totižto pripravuje zo zemiakov. Múka sa v tomto recepte nepoužíva a rúra nie je potrebná. Iba pol hodiny a je pripravená veľmi chutná pochúťka na spôsob pizze! Ak ste takú nezvyčajnú pizzu nevyskúšali, rýchlo začnite variť.
Ako vždy si môžete vziať akúkoľvek náplň podľa svojich predstáv, ale v tejto verzii máme klasiku – šunku a paradajky.
Táto pochúťka je veľmi šťavnatá, vydatná a chutná.
Potrebujeme:
2 vajcia
2-3 zemiaky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Šunku, párky alebo salámu podľa vášho vkusu
2-3 paradajky
Syr – nastrúhaný
Slnečnicový olej
Soľ, korenie, korenie podľa vašej chuti
1 strúčik cesnaku
Postup:
Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle, prípadne nakrájajte na tenké rezančeky, alebo kuchynského krájača.
Nalejte olej na panvicu, zohrejte a dajte zemiaky rovnomerne rozložené na celé dno.
Zakryte vekom a opečte na miernom ohni 10 minút.
V tomto okamihu môžete urobiť plnku.
Paradajky sa umyjú a nakrájajú, syr sa nastrúha a klobása sa nakrája.
Rozbite vajcia do misy, pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie, dobre premiešajte a prelejte zemiaky.
Prikryte a opečte ďalších pár minút.
Zemiakový základ otočte pomocou taniera na druhú stranu.
Teraz navrstvite na vrch plnku z paradajok a párkov.
Posypte syrom, znovu prikryte a nechajte na plameni ďalších 10 minút.
Ak chcete, aby mala táto pochúťka chutnú kôrku, potom 3-4 minúty pred koncom varenia mierne zvýšte teplotu a odstráňte veko.
Hotovú pizzu preneste na tanier, posypte čerstvými bylinkami a podávajte.
Dobrú chuť!