Príprava zaberie len 5 minút, postačí zmiešať len všetky suroviny.
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
3 hrnčeky hladká múka
1 lyžička sušené droždie
2 lyžičky soľ
1,5 hrnčeka vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
podľa chuti semienka
Postup:
Všetky suroviny spolu s miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili.
Misku zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 8 hodín.
Keď je cesto vykysnuté, rúru vyhrejeme na 250 stupňov a cesto preložíme do horúcej sklenenej misy na pečenie, ktorú sme vložili do rúry pri vyhrievaní.
Na povrchu môžeme urobiť nožom zárez. Chlebík sa dá piecť aj bez misky, ak z hmoty vyformujete bochníky a dáte priamo na plech. Pečenie v nádobe je ale jednoduchšie a chlebík bude mať krajší tvar.
Chlebíček v miske zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnej časti rúry. Pečieme 30 minút. Potom pokrievku zoberieme, teplotu znížime na 230 stupňov a pečieme ďalších 20 minút – sledujeme kôrku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)