Toto je môj najobľúbenejší koláčik. Je rýchly, chutí vynikajúco a čo je najlepšie, pripravíte ho bez váhy a odmerky – stačia vám len 1 hrnček na všetky prísady. Ja som používala hrnček s objemom 200 ml, ale najdôležitejšie je, používať ten istý hrnček na meranie všetkých prísad.
Potrebujeme:
2 väčšie vajcia
1 a 1/3 hrnčeka kryštálového cukru
½ hrnčeka oleja
2 hrnčeky hladkej múky
½ balenia prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
1 šálku bieleho jogurtu (nie príliš hustého)
Strúhanú citrónovú kôru (približne 1 lyžicu)
1 hrnček zaváraných čerešní alebo višní scedených zo šťavy (prípadne iné ovocie podľa chuti)
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov. Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlo-žltej jednotnej zmesi. Postupne vmiešame olej, po častiach múku s práškom do pečiva a jogurt. Nakoniec primiešame citrónovú kôru.
Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech nalejeme cesto a na cesto uložíme čerešne alebo ľubovolné ovocie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistý.
Upečený koláčik necháme vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika