Hoci sa obdobie fašiangov musí tento rok zaobísť bez tradičných karnevalov a plesov, môžete si pripraviť aspoň niektoré z typických fašiangových pochúťok, medzi ktoré rozhodne patria aj fánky.
Tento recept podľa youtube je veľmi jednoduchý a fánky chutia dokonalo!
Tajomstvo chuti spočíva v pridaní šľahačkovej smotany, vďaka ktorej sú fánky nesmierne jemné a fantasticky lahodné!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
4 žĺtka
200 g šľahačkovej smotany
1 ČL octu
olej na vysmážanie
Postup:
Do misy si nasypeme múku.
Primiešame žĺtky.
Nalejeme smotanu, pridáme ešte lyžičku octu a dobre premiešame.
Cesto si preložíme na pracovnú dosku.
Dôkladne ho miesime asi 10 minút.
Potom ho vložíme do misy.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme odpočívať 30 minút.
Cesto si potom narežeme na približne rovnaké kusy, každý kus rozvaľkáme.
Nakrájame na rovnako široké pásy.
Tie potom prekrojíme na polovicu.
V strede každej časti nakrojíme pásik, cez ktorý preložíme jeden kraj.
Ide o to, aby sme docielili pekný tvar.
Do hlbšej panvice alebo do hrnca si nalejeme väčšie množstvo oleja.
Rozhorúčime ho.
Vysmážame z oboch strán do zlatista.
Hotové fánky ukladáme na papierové utierky.
Pred servírovaním ich ešte posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!