Vďaka originálnej marináde, kde sme sa riadili podľa receptu na mandarynka.com, získa kuracie mäso fantastickú chuť a arómu.
Marináda sa môže používať na akýkoľvek druh mäsa.
Potrebujeme:
kuracie prsia – 500 g,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
vajcia – 2 ks,
škrob 1 polievková lyžica,
horčica 1 polievková lyžica,
kurkuma
korenie na kuracie mäso – 1 \ 2 lyžičky,
rastlinný olej – 2 polievkové lyžice,
feferónka
čierne korenie
korenie podľa chuti (napríklad grilovacie)
sezam
soľ
Voliteľné:
cibuľa šalotka
Postup:
Vajcia zmiešame s kurkumou, bylinkami, korením a nakrájanú feferónku.
Vymiešame do hladka.
Pridajte horčicu, škrob, premiešajte.
Nalejte olej, soľ podľa chuti a omáčku premiešajte.
Nakrájané filé nakrájajte na porcie a dobre osoľte na oboch stranách.
Všetky kúsky mäsa ponorte do marinády.
Nechajte pôsobiť 2 hodiny.
Tip:
Aby bolo mäso mäkké a šťavnaté, svieže, je najlepšie nechať mäso v marináde cez noc.
Zahrejte olej, rozložte na panvicu mäso.
Opečte na oboch stranách do zlatohneda.
Posypeme sezamom a nasekanými bylinkami.
zdroj: mandarynka.com.ua