Vynikajúca torta z kyslej smotany, ktorá chutí ako zmrzlina a je naozaj fantastická. Skúste ju a uvidíte sami – podľa prehľadnéhor receptu z youtube to zvládne každý!
Potrebujeme:
Krém:
cukor kr. – 7,5 lyžíc
múka hladká – 2,5 lyžice
vajcia – 2 ks
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
tučná kyslá smotana (ideálne 20%) – 400 g
maslo, 100 g
Základ:
sušienky 300 g
maslo 120 g
mlieko 1 – 2 polievkové lyžice (podľa potreby)
Postup:
V hrnci spojíme cukor a múku, pridáme vajcia a vymiešame dohladka.
Teraz nalejte kyslou smotanou – čo najtučnejšiu kyslú smtanu (ja som kúpila v Lidli 20% kyslú smotanu).
Premiešame, preložíme na slabý plameň a za stáleho miešania povaríme.
Privedieme do varu a povaríme asi 2 minúty. Konzistencia by mala byť ako puding.
Panvicu s takto pripraveným krémom dáme do nádoby s ľadom alebo ľadovou vodou. Hmotu premiešame a ochladíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Ako základ si vezmeme sušienky (môžete byť obyčajné alebo čokoládové) a zomelieme ich na drť.
Do tejto drti nalejeme rozpustené maslo, mlieko (podľa potreby) a premiešame.
Tretinu sypkej zmesi necháme bokom, zvyšok nasypeme do formy, dôkladne uhladíme a navrstvíme aj na boky.
Formu dáme na hodinu do chladničky. Zmäknuté maslo (100 g) rozšľahajte mixérom a podľa chuti pridajte vanilín, prešľahajte.
Vyšľahajte vychladnutý krém a zmiešajte po častiach maslo.
Krém dajte do formy na sušienkový základ, posypte zvyškom sykej zmesi a zakryte alobalom. Dáme do chladničky na 5 hodín.