Dobrota z vláčneho kysnutého cesta, mäkkého ako pavučinka. Rozvoňajú celú vašu kuchyňu. Čo poviete na takúto večeru?
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky
11 g sušeného droždia
4 lyžičky kryštálového cukru
1 a ½ lyžičky soli
3 šálky vody (1 šálka =250 ml)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g oleja
Na potretie:
2 zväzky petržlenovej vňate nakrájané nadrobno
4-5 strúčikov cesnaku
Soľ
Trochu vody a trochu oleja
Postup:
Do ½ šálky teplej vody nasypeme cukor a za stáleho miešania pridáme droždie. Necháme vyjsť kvások.
Medzitým zmiešame petržlenovú vňať s pretlačeným cesnakom a soľou. Pridáme aj trochu studenej vody a oleja. Premiešame a odložíme bokom.
Pohára s kváskom dolejme 1/2 teplej vody tak, aby siahala až po vrchol a potom celý objem vlejeme do múky zmiešanej so soľou. Pridáme aj zvyšné 2 šálky vody a uhnetieme mäkké, lepivé cesto.
Nádobu s cestom vložíme do väčšej nádoby s teplou vodou, prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Potom si ruky dobre potrieme olejom a z cesta formujeme jednotlivé palacinky.
Palacinky vyprážame na rastlinnom oleji. Keď začnú červenieť a na povrchu sa objavia bublinky, obrátime ich na druhú stranu.
Nakoniec placky potrieme cesnakovo petržlenovou zmesou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet