Pridajte si do svojej zbierky receptov aj tento jeden z youtube a varenie bude hračka. Chutné jedlo takmer bez námahy, ktoré si bude pochvaľovať celá rodina!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
soľ, bazalku, červenú papriku a iné koreniny podľa chuti
olej
1 veľkú cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 mrkvu
500 g mletého mäsa
300 ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
150 g strúhaného syra
Postup:
Zemiaky si očistíme, umyjeme a zošikma nakrájame na stredne hrubé kolieska. Vložíme ich do misy, pridáme soľ, červenú papriku a iné koreniny podľa chuti. Zalejeme malým množstvom olivového oleja a dobre premiešame.
Cibuľu si očistíme, jednu časť nakrájame na polovíčné kolieska, druhú najemno. Kolieska cibule rovnomerne navrstvíme na dno jenskej misy a na ne naukladáme pripravené zemiaky.
Očistíme si mrkvu, nastrúhame ju na jemnom strúhadle a pridáme do misy s druhou časťou najemno nakrájanej cibule. Vložíme mleté mäso a všetko spolu premiešame so smotanou alebo jogurtom, soľou a korením. Následne mäsovú hmotu navrstvíme na zemiaky.
Navrch môžeme poukladať pár cherry paradajok a dáme piecť do predhriatej rúry na 40 minút pri teplote 170 °C. Po uplynutí tejto doby vyberieme jedlo z rúry, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte asi na 10 – 15 minút. Môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!