Vynikajúci recept na šťavnatú bábovku s jablkami a obľúbenou čokoládou Milka.
Výsledok je skutočne vynikajúci a u nás doma veľmi obľúbený.
Nezabudnite, že množstvo múky treba upraviť podľa konzistencie cesta – tá zavisí hlavne od pridaných jabĺk, keďže každý druh má inú šťavnatosť a tiež môžu byť rozdiely vo veľkosti.
Konzistencia cesta by mala byť rovná ako pri klasickej bábovke.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poznámka:
Ak nemáte do cesta jablká, môžete ich nahradiť banánom, prípadne nastrúhanou cuketou.
Potrebujeme:
25 dkg kryštálového cukru
4 žĺtky
4 bielky
25 dkg tuku (masla)
3 jablká
25 dkg múky (hladká a polohrubá na polovicu)
1 prášok do pečiva
1-2 mliečne čokolády Milka
2 lyžice kakaa – voliteľné (ja dávam kvôli farbe)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
Jablká si očistíme a nastrúhame.
Ak nemáme jablká, môžeme použiť aj banány.
Čokoládu dáme rozvariť a necháme vychladnúť.
Do hmoty zamiešame aj nastrúhané jablká, kakao a rozvarenú čokoládu.
Prášok do pečiva zmiešame s múkou a postupne pridávame do ušľahanej hmoty.
Nakoniec vmiešame ušľahané bielky.
Navrstvíme do bábovky vymastenej a vysypanej múkou.
Pečieme v rúre na 160 stupňov asi 50 min.
Poleva:
Hotovú bábovku môžeme ešte preliať polevou, ktorú si pripravíme z Milka čokolády, rozvarenej s trochou tuku, alebo sladkou smotanou..
Prajeme vám dobrú chuť! :-)