Vynikajúci recept od pani Ľubice, ktorá sa neváhala podeliť aj s nami. Recept, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek naň dostanete chuť. A viete, čo najlepšie, tieto škoricové slimáky nekysnú a pripravíte ich za pár minút.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g pšeničnej múky (50:50 polohrubá a hladká múka)
140 g kefíru
60 g oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
90 g kr. cukru
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
Plnka:
40 g kr. cukru
1 PL škorice
Postup:
Najskôr si v miske zmiešame kefír s cukor. Dôkladne premiešame tak, aby sa cukor rozpustil. Je dôležité tento krok dodržať, aby bolo cesto dokonale hladké.
V samostatnej miske si zmiešame obe múky (nie je potrebné ich preosievať).
K múkam pridáme soľ a prášok do pečiva, premiešame.
K sypkým prísadam pridáme kefírovú zmes. Najskôr zmiešame a potom na pomúčenej doske prepracujeme tak, aby nám vzniklo jednotné a pružné cesto.
Cesto si rozvaľkáme na plát.
Plát by mal hrúbku asi 4 mm.
Na posýpku si v miske zmiešame cukor a škoricu, napsypeme na cesto.
Cesto pevne rozlujeme a nakrájame na pásiky.
Ukladáme na plech vymastený, alebo vyložený papierom na pečenie.
Pečieme cca 12- 15 minút na 200 stupňov C.
Upečené kolieska môžeme potrieť rozpusteným maslom.