Najjednoduchšia domáca knedľa zo starého chlebíka

Domáca knedľa je vynikajúcou prílohou k mäsku alebo najrôznejším omáčkam. Dnes vám predstavujeme úžasne jednoduchý recept, ako pripraviť chutnú domácu knedľu bez kysnutia, zo starého chlebíka. Budete ju mať vždy poruke!
[mashshare]

Domáca knedľa je vynikajúcou prílohou k mäsku alebo najrôznejším omáčkam. Dnes vám predstavujeme úžasne jednoduchý recept, ako pripraviť chutnú domácu knedľu bez kysnutia, zo starého chlebíka. Budete ju mať vždy poruke!

Potrebujeme:

500 g staršieho chlebíka nakrájaného na malé kocky

2 vajcia

Menší zväzok petržlenovej vňate nakrájaný nadrobno

Mlieko – pridávame podľa konzistencie

Štipka sušeného oregana

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a čierne korenie podľa chuti

3 stredne veľké cibule

Štipku muškátového orieška

3-4 plátky šunky alebo slaninky

Postup:

Kocky chlebíka zmiešame s petržlenovou vňaťou. Cibuľku opražíme na troche oleja, pridáme šunku nakrájanú nadrobno a všetko spolu orestujeme. Potom túto zmes zmiešame s chlebíkom.

Do zmesi pridáme vajcia, koreniny, soľ a mlieko (mlieko pridávame tak, aby bol chlebík dostatočne nasiaknutý). Premiešame rukami a necháme 15 minút odpočívať.

Mlieko môžeme tiež pridávať postupne, keď vidíme, že chlieb všetko mliečko vsiakol, pridáme ďalšie. Zmes musí byť mäkká.

knedle-od-kruha-za-zamrzavanje-c4df311901c1d33352d3506d05f2b9b2_view_l

Z hmoty tvarujeme guľôčky alebo podlhovasté „salámy“, ktoré pevne zabalíme do plastovej fólie. Potom vložíme do mrazničky a keď takto zmrznú, vyberieme z mrazničky, popicháme špáradlom a uvaríme vo vriacej vode (varíme 20 minút).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes