Domáca knedľa je vynikajúcou prílohou k mäsku alebo najrôznejším omáčkam. Dnes vám predstavujeme úžasne jednoduchý recept, ako pripraviť chutnú domácu knedľu bez kysnutia, zo starého chlebíka. Budete ju mať vždy poruke!
Potrebujeme:
500 g staršieho chlebíka nakrájaného na malé kocky
2 vajcia
Menší zväzok petržlenovej vňate nakrájaný nadrobno
Mlieko – pridávame podľa konzistencie
Štipka sušeného oregana
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a čierne korenie podľa chuti
3 stredne veľké cibule
Štipku muškátového orieška
3-4 plátky šunky alebo slaninky
Postup:
Kocky chlebíka zmiešame s petržlenovou vňaťou. Cibuľku opražíme na troche oleja, pridáme šunku nakrájanú nadrobno a všetko spolu orestujeme. Potom túto zmes zmiešame s chlebíkom.
Do zmesi pridáme vajcia, koreniny, soľ a mlieko (mlieko pridávame tak, aby bol chlebík dostatočne nasiaknutý). Premiešame rukami a necháme 15 minút odpočívať.
Mlieko môžeme tiež pridávať postupne, keď vidíme, že chlieb všetko mliečko vsiakol, pridáme ďalšie. Zmes musí byť mäkká.
Z hmoty tvarujeme guľôčky alebo podlhovasté „salámy“, ktoré pevne zabalíme do plastovej fólie. Potom vložíme do mrazničky a keď takto zmrznú, vyberieme z mrazničky, popicháme špáradlom a uvaríme vo vriacej vode (varíme 20 minút).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika