Výborný minútkový obed z prísad, ktoré práve máte doma.
Omáčka z kyslej smotany je vynikajúca a veľmi rýchla, určite ju ocenia všetci zaneprázdnení rodičia!
Ak ešte neviete, čo dnes k obedu, tento recept určite skúste.
Je to vynikajúce, hneď hotové a sýte.
Potrebujeme:
150 g oravská slanina (šunka, párok, klobása, …)
1 téglik kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
kúsok masla
100 g tavený syr (môžete použiť trojuholníčky alebo syr v črievku)
1 ks cibuľa
soľ
korenie
petržlenová vňať
Voliteľné:
Šunka
Varené kuracie mäso
Bylinky podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Na posypanie:
Parmezán alebo iný tvrdý syr
Postup:
Cestoviny klasicky uvaríme v osolenej vode.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Slaninku nakrájame na drobnejšie.
Na panvici orestujeme na troche masla slaninu s cibuľou.
Keď máme cestoviny uvarené, scedéme ich (trochu vody z cestovín si zvyknem odložiť bokom do omáčky).
Scedené cestoviny prehodíme ich ku slanine s cibuľou.
Pridáme tavený syr a premiešame.
Následnej pridáme aj kyslú smotanu.
Do smotany sme prelisovali strúčik cesnaku.
Pridali korenie a soľ.
Všetko spolu na panvičke premiešame.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)