Mnoho chutných jedál zahŕňa vyprážanie jedál v cestíčku.My sme na stránke napadovy.blog našli návod, ako pripraviť najchutnejšie domáce cestíčko na rezne, ryby aj zeleninu.
Chrumkavá zlatá kôrka dodá mäsu aj zelenine neodolateľnú chuť. Mnoho kuchárov odporúča pridať do slaného cestíčka trochu minerálky, alebo vodky. A cestíčko na dezert zasa chutí lepšie, ak pridáme napríklad trochu sladkého likéru.
Ake je ale celé tajomstvo chrumkavého, nadýchaného, ružového cestíčka?
Tento recept mám od kuchára ešte z bývalého režimu.
Robil tie najlepšie rezne, ryby a dokonca aj zeleninu v cestíčku. Naučil ma, ako takéto cestíčko pripraviť.
Miešajte všetky ingrediencie do hladka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Bielky a žĺtky vyšľahajte zvlášť, bielky pridajte tesne pred začiatkom vyprážania.
Ak je to možné, pripravte si cesto aspoň hodinu vopred a udržujte ho v chlade.
Pridajte trochu perlivej vody a bude vzdušnejšie.
Pomer cesta a mäsa, či zeleniny by mal byť 1:1.
Najlepšie recepty
Klasické cestíčko
0,5 l perlivej vody
125 g múky
4 vajcia
1 PL rastlinného oleja
soľ podľa chuti
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky a dajte do chladničky.
Žĺtky vyšľahajte, pridajte vodu a olej.
Pomaly pridajte múku a zmes premiešajte vidličkou.
Bielky vyšľahajte so štipkou soli na sneh a primiešajte do zvyšku zmesi.
Odložte na hodinu do chladničky a môžete použiť.
Syrové cestíčko
4 PL hladkej múky
3 PL majonézy
4 vajcia
100 g tvrdého syra
soľ podľa chuti
Nastrúhaný syr zmiešajte s majonézou a pridajte túto hmotu do klasického cestíčka podľa prvého receptu.
Sladké cestíčko
1 šľahačkovú smotanu
3 žĺtky
3 PL hladkej múky
soľ, cukor podľa chuti
Žĺtky si vyšľahajte spolu s cukrom a pridajte šľahačkovú smotanu.
Potom pridajte po častiach múku a nakoniec sneh z bielkov.
Vyskúšajte a vychutnávajte.
Prajeme dobrú chuť!