Ideálny koláč ku kávičke.
Rýchlo hotový a taký dobrý, že po ňom neostane ani omrvinka.
Tento recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
Plech s rozmerom 24 x 28 cm
Na koláč
3 šálky hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2,5 ČL prášku do pečiva
3/4 šálky kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 šálku mlieka
1/2 šálky bieleho jogurtu
3/4 šálky oleja
3 PL kakaa
350 g čerešní (môžu byť aj zavárané)
250 g mascarpone
Na polevu
200 g čokolády
100 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Do misky si nasypeme všetky suché prísady (múku, cukor, vanilkový cukor, kakao, prášok do pečiva) a premiešame.
Potom pridáme vajcia, mlieko, jogurt a vymiešame homogénnu hmotu.
Nalejeme olej a opäť dôkladne premiešame.
Čerešne si odkôstkujeme (v prípade kompótu, zlejeme šťavu).
Primiešame do cesta a vylejeme na plech potiahnutý papierom na pečenie.
Uhladíme a lyžičkou kladieme mascarpone po celom povrchu koláča.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 40 – 45 minút.
Keď trochu vychladne, polejeme ho čokoládovou polevou.
Poleva: čokoládu a smotanu si dajte do misky, vložte do vodného kúpeľa a miešajte až kým sa obe ingrediencie nespoja.
Prajeme dobrú chuť!