Hľadáte tip na chutný a nenáročný obed, ktorým potešíte cez víkend svoju rodinku? Práve ste ho našli :)
Potrebujeme:
Kuracie rezne – 2 ks (asi 500 g)
Zemiaky – 500 g
Cibuľa – 1 ks
Šampiňóny – 150 g
Syr – 100 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
paradajka – 1 ks
Majonéza – 2 lyžice
Vajce – 1ks
soľ
korenie
Postup:
Kuracie rezne nakrájame na menšie kúsky a nakepeme pod fóliou.
Ochutíme soľou a korením.
Zemiaky aj cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Rovnako si nakrájame aj šampiňóny.
Do misy vymastenej olejom uložíme najskôr cibuľu a potom zemiaky, ktoré sme si ochutili soľou.
Na zemiaky navrstvíme kuracie mäso a následne šampiňóny.
Prikryjeme fóliou a dáme zapiecť do rúry na 25 minút (teplota 200 stupňov).
V miske si zmiešame nastrúhaný syr, nakrájanú paradajku, vajce a majonézu.
Ochutíme soľou a korením.
Navrstvíme na zapečené rezne a dáme bez fólie zapiecť ešte na 10-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup: