Vynikajúce rýchle koláčiky z kyslej smotany, plnené džemom.
Potrebujeme:
125 g masla
100 g džemu (čo najhustejšieho)
250 g hladkej múky
125 g kyslej smotany
1 lyžica kr. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 g vanilkového cukru
Práškový cukor na posypanie
Pomarančovú kôru podľa chuti
Postup:
Jemne zmäknuté maslo zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pomarančovou kôrou a kyslou smotanou. Pridajte preosiatu múku. Cesto premiešajte, rozdelte na dve časti a každú z nich zabaľte do fólie. Vložte do chladničky na pol hodiny.
Časť cesta rozvaľkajte do obdĺžnika. Narežte na prúžky široké asi 6 – 8 centimetrov. Vložte náplň, zrolujte a nakrájajte na malé kocky. Opakujte s druhou časťou cesta.
Položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov. Nakoniec môžete posypať práškovým cukrom.