Tento originálny recept na plnené langoše babky Aničky si zamiluje celá rodina. Netradičná, ale výborná kombinácia chutí vás dostane. Veľmi podobný recept som našla aj na youtube a preto sa s ním chcem podeliť aj s vami. V recepte sú menšie úpravy, ale pdstata ostáva nezmenená.
Potrebujeme:
Na cesto
400 g hladkej múky
320 ml teplej vody
5 g sušeného droždia
1 PL cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 ČL soli
Na plnku
400 g nakladaných uhoriek
1 – 2 cibule
70 g ryže
Postup:
Do hlbokej misy si preosejeme múku, pridáme sušené droždie, soľ a cukor. Postupne pridávame teplú vodu a všetko dobre premiešame. Cesto by malo byť redšie a lepkavé, nepridávame však viac múky.
Zakryjeme a odložíme na teplé miesto asi na 1 – 2 hodiny.
Medzitým si pripravíme plnku. Ryžu uvaríme v slanej vode a necháme vychladnúť. 2 menšie cibule nakrájame na kocky a uhorky si postrúhame na hrubom strúhadle.
Na panvicu dáme trochu rastlinného oleja, rozohrejeme, pridáme cibuľu, uhorky a podusíme spolu asi 10 minút. Primiešame ryžu a podľa potreby osolíme a okoreníme.
Keď nám cesto vykyslo, vymastíme si pracovnú dosku olejom a preložíme na ňu cesto. Pomastíme trochu aj cesto a rozrežeme ho na 13 rovnakých častí.
Každý kúsok roztiahneme na menšiu placku a do stredu vložíme lyžicu náplne. Zabalíme ako batôžtek a jemne pritlačíme prstami, aby sme docielili jemne sploštený tvar.
Na panvicu si dáme olej, rozohrejeme a vysmážame langoše z oboch strán do zlatista. Časť langošov môžete naplniť aj inou náplňou podľa chuti, napríklad šunkovou.
Keď sú hotové, poukladáme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Prajeme dobrú chuť!