Táto majonéza je vynikajúca do šalátov, k hlavným jedlám alebo na obložené chlebíčky a sendviče. Prirpavíte ju veľmi ľahko, za pár sekúnd a je vždy sa vydarí. Chuť sa nelíši od chuti klasickej majonézy.
Potrebujeme:
100 ml mlieka (izbovej teploty)
200 ml oleja (izbovej teploty)
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
čajová lyžička horčice
1/3 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžička soli
Postup:
1. Nalejte mlieko a olej do nádobky (je dôležité, aby obe prísady boli izbovej teploty; inak sa majonéza nevydarí).
2. Ponorte mixér do nádoby a zapnite ho. Mlieko a olej sa premiešajú.
3. Pridajte horčicu, granulovaný cesnak, soľ a citrónovú šťavu. Rozmixujte mixérom, až kým sa hmota nezmení a nezhustne.
Majonéza je pripravená. Môžete ju skladovať v chladničke 5 až 7 dní.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)