Vynikajúci tip na rolované domáce pečivo, ktoré je mäkučké ako z bavlnky!
Recept môžete ozvláštniť podľa svojich predstáv, do cesta môžete napríklad pridať oriešky, kandizované ovocie, alebo hrozienka.
Potrebujeme:
1 kocka droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice kr. cukor
300 ml mlieka
200 ml voda
800 g hladká múka
200 g maslo
100 g práškový cukor
Náplň:
Hrozienka
Orechy
Kúsky kandizovaného ovocia
Postup:
100 ml mlieka ohrejeme, pridáme 3 lyžice cukru a kocku droždia.
Necháme vzísť kvások.
400 g hladkej múky, kvások, 200 ml mlieka, 200 ml vody zmiešame
Postupne pridávame zvyšnú múku a spracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misky.
Necháme kysnúť na teplom mieste pol hodiny zakryté utierkou a potom z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky.
Guľôčku rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý môžete potrieť ľubovoľnú plnkou (marmeláda, orechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale ak nechcete plnkou potierať nemusíte.
Stočíme do valčeka.
Ukladáme vedľa sebana plech, ktorý sme vymazali olejom tesne k sebe.
200 g masla rozpustíme, pridáme 100 g práškového cukru a polejeme pečivo na plechu.
Necháme kysnúť 20 minút a vložíme do rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov a pečieme 20 minút.
Ak chcete vyskúšať chutný experiment, pridajte do cesta kandizované ovocie, alebo hrozienka.
Pečivko bude ešte chutnejšie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika