Vynikajúci rýchly obed z bravčového mäsa a vynikajúcej rýchlej omáčky.
Potrebujeme:
50 dkg bravčového pliecka
1 väčšia cibuľa
1 malá mrkva (voliteľné)
rasca celá
rasca mletá
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, biele korenie
olej
hladká múka
1/2 lyžičky domácej vegety
1 lyžicu masla
Svetlé pivo
Potrebujeme:
Mäso nakrájame na kocky.
Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pridáme asi necelú polku lyžičky celej rasce.
Len tak ľahko opražíme a pridáme mäso a necháme pod pokrievkou dusiť vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vydusí, podlejeme svetlým pivom (ak nechcete, použite obyčajnú vodu) a pridáme vegetu, soľ, korenie a mletú rascu. Dusíme, až mäso zmäkne.
Potom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a necháme prevariť.
Nakoniec pridáme lyžicu masla. Príloha dusená ryža, zemiaky, cestoviny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)