Výborný recept na domáce rožky, ktoré chutia ako z pekárne, ale sú úplne jednoduché.
Potrebujeme:
2 lyžice cukru
100 ml vlažného mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica sušeného droždia
50 ml jogurtu
100 ml vody
1 vajce
2 lyžičky soli
500 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžica octu
100 ml oleja
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor.
Premiešame – necháme vyjsť kvások 10 minút.
Pridáme jogurt, vajce, soľ, postupne aj múku, prášok do pečiva, olej a ocot.
Vymiešame cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť 30 minút.
Cesto vyberieme z miksy a naolejovanými rukami a rozdelíme na dve časti.
Každú rozdelíme na ďalších 5 častí a každú vyformujeme do tvaru guličky.
Potom každú rozvaľkáme a zrolujeme.
Takto prirpavené rožky ukladáme na plech vyložený papierom.
Necháme stáť 30 minút.
Potrieme vodou.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
Po upečení opäť potrieme vodou,
Video postup nájdete TU.