Pekelne dobré bravčové kúsky na cesnaku s výbornou omáčkou: Minútkový obed s fantastickou chuťou!

Vynikajúci bed, ktorý rýchlo prirpavíte. Ak máte radi mäsko na prírdno vo výbornej omáčke, toto určite skúste.
[mashshare]

Vynikajúci obed, ktorý rýchlo pripravíte. Ak máte radi mäsko na prírodno vo výbornej omáčke, toto určite skúste.

Potrebujeme:

400 g bravčového stehna

1 lyžica bravčovej masti

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

sušené, vopred namočené huby

1 chilli paprička

soľ

korenie

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžica nastrúhaného syra

Voliteľné: smotana na šľahanie na zjemnenie

Postup:

Stehno nakrájame na rezance. Cesnak pretlačíme alebo nakrájame nadrobno, premiešame so soľou a pridáme do rezancov.

Necháme marinovať asi hodinu, alebo podľa toho, koľko máte času.

Na panvici s nepriľnavým povrchom rozpustíme masť.

Keď je poriadne rozpálená, pridáme mäso s cesnakom.

Premiešame a priklopíme pokrievkou.

Necháme opekať na plný výkon asi 5 minút.

Potom pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a huby.

Opäť priklopíme pokrievkou a zatiaľ stále bez podliatia dusíme asi 10 minút.

Asi po 15 minútach pridáme čili papričku a pokvapkáme sójovou omáčkou.

Ochutnáme, či je potrebné osoliť.

Pridáme vodu a necháme variť, kým je mäso mäkké.

Keď je mäso mäkké, pridáme ešte lyžicu nastrúhaného syra, smotanu (na zjemnenie) a už len prehrejeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes