Táto bábovka je naozaj výnimočná, chutí ako drahé Raffaello a u nás doma má taký veľký úspech, že deti ju pátajú aj namiesto naradeninovej torty. Určite skúste, je vynikajúca.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 ks bielky
3 lyžice kr. cukor
1 lyžička vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g hladká múka
1 lyžička prášok do pečiva
80 g biela čokoláda
80 g maslo
150 ml mlieka
50 g kokos
2 lyžice kyslá smotana
Krém:
4 lyžice kr. cukor
80 + 30 ml mlieko
2 lyžice smotanový puding
3 ks žĺtky
2 lyžice sušené mlieko
2 lyžičky vanilkový cukor (vanilka)
1 lyžica kyslá smotana
Na koniec – voliteľné:
100 g biela čokoláda
3 lyžice oleja
50 g kokos na posypanie
Postup:
Zo všetkého najskôr si pripravíme vanilkový krém. 80 ml mlieka zmiešame s cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň.
30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Puding odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote (môžeme prikryť fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila koža).
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si bábovkovú formu (priemer 18 cm, výška 6 cm) a poriadne ju vymastíme maslom a vysypeme múkou, kokosom alebo strúhankou.
Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom v mikrovlnke alebo na plameni. V druhej miske vymiešame bielky spolu s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.
1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15-20 minút, potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalej pri teplote 180 st. cca 40-45 minút. Po upečení rúru vypení, dvierka pootvoríme a necháme ešte 5 minút bábovku odpočívať.
Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až po úplnom vychladnutí ju z formy vyberieme a ozdobíme podľa chuti – môžeme použiť napríklad rozpustenú bielu čokoládu s tukom a následne posypať kokosom, bábovka je však vynikajúca aj bez polevy.