Vynikajúci syrový bochník s petrželenom, namiesto klasického chlebíka. Je jednoduchý a chutí fantasticky.
Potrebujeme:
3 poháre múky (pohár=200ml)
1 čajová lyžička instantného sušeného droždia
1 polievková lyžica kr. cukor
1 čajová lyžička soli
1 vajce
2 lyžice masla
1 čajová šálka teplého mlieka (čajová šálka = 125 ml)
Na vrch:
Petržlenová vňať
1 lyžička masla
1 polievková lyžica oleja
1 strúčik cesnaku
1 vajce
200 gramov syra
Môžete tiež pridať trochu tymiánu a čierneho korenia
Postup:
V miske zmiešame preosiatu múku s droždím, cukrom, soľou, vajíčkom a mliekom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zamiešame a pridáme zmäknuté maslo.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať 30 minút.
Zatiaľ si zmiešame prísady na potretie bochníka – petržlenovú vňať vymiešame s maslom, cesnakom a olejom.
Potom cest roztlačíme do formy vystlanej papierom.
Na povrchu urobíme zárezy pomocou do tvaru mriežky.
Potrieme vajíčkom a natrieme petržlenovou zmesou.
Nakoniec na vrch uložíme nakrájaný syr.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 18-20 minút.