Toto je výborný spôsob, ako uchovať cesnak z domácej úrody, alebo aj ten kupovaný na dlhú dobu tak, aby nestratil svoju chuť, čerstvosť a šťavnatosť. Je to jednoduché, zaberie len pár minút prípravy a výsledok vás bude tešiť pokojne aj celý dlhý rok.
Potrebujeme:
- mlynček na mäso
- vrecká
- pravítko
Postup:
Najskôr si cesnak očistíme a zomelieme v mlynčeku na mäso. Ak nemáte mlynček na mäso, môžete použiť strúhadlo alebo lis na cesnak. Mlynček je však najrýchlejší a najpraktickejší.
Zomletý cesnak navrstvíme do vreciek. Do jedného vrecka použijeme asi tri polievkové lyžice. Cesnakovú zmes potom rozložíme rovnomerne po celej dĺžke vrecka a nakoniec zahneme okraj.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Následne pomocou pravítka rozdelíme cesnakovú vrstvu na kocky (takto nemusíme rozmrazovať celú zmes, ale vždy si vyberieme len toľko kociek, kľko potrebujeme). Potom vložíme do mrazničky.
Pri takomto spôsobe skladovania cesnak vydrží veľmi dlho a jeho chuť ostane čerstvá a výrazná. Použitie cesnaku v tejto podobe je ako sme už spomínali aj veľmi praktické – keď potrebujete, jednoducho si odlomíte zopár štvorčekov a pridáte ich do jedla. Cesnak nebude potrebné olúpať, umývať ani pretláčať v lise.