Fantastický recept na rýchly a veľmi chutný dezert z tvarohového krému, dlhých piškót a džemu.
Ochutnajte, je to výborná nepečená maškrta.
Potrebujeme:
Krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
400 g – tvaroh jemný krémový (tvaroh alebo smotanový syr Mascarpone)
300 g – kyslá smotana
120 g – práškový cukor (6 polievkových lyžíc)
20 g – vanilkový cukor (4 čajové lyžičky)
120 g – maslo zmäknuté
200–250 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)
Na namáčanie piškót:
200 gramov – voda
70 – 100 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)
Postup:
Maslo vyšľaháme s oboma cukrami.
Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a následne obe zmesi zmiešame.
Džem si rozriedime vo vode.
Potom ho zlejeme cez sito, aby sme sa zbavili tuhých častí,
Na misu nanesieme vrstvu krému.
Uložíme piškóty, ktoré sme si namočili v rozriedenom džeme.
Medzi piškóty nanesieme džem a celý povrch zakryjeme krémom (môžeme na to použiť cukrárske vrecko).
Takto pokračujeme vo vrstvení.
V každej ďalšej vrstve dávame menej piškót, aby nám postupne vznikol tvar strechy.
Dezert zakončíme len s 2 piškótami a krémom.
Dozdobíme zvyšným krémom.
Posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kakaom.