Fantasticky chutný obed bez kopy špinavého riadu – veľmi šťavnaté a pritom to vôbec nie je mastné.
Potrebujeme:
1 kg kapusty
1 mrkvu
4 kuracie stehná
1-2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, korenie na pečené kurča, červenú papriku
1 cibuľu
1 lyžicu paradajkového pretlaku
30 g masla
Postup:
Zmiešajte pretlak, soľ, koreniny, olej a pretlačený cesnak.
Stehienka umyjeme, odstránime prebytočný tuk. Zalejte omáčkou a vložte do chladničky na 30 – 40 minút.
Cibuľu nakrájame na pol krúžky, nasekáme kapustu a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zeleninu a soľ zmiešame rukami. Pridáme slnečnicový olej.
Zeleninu rozložíme do vrecka, rozložíme mäso na vrch a pridáme maslo.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 45 minút. Potom vrecko jemne otvorte a vložte do rúry, kým sa nevytvorí zlatá kôra.