Bábovková forma sa dá využiť pri príprave rôznych jedál a dezertov. A pripraviť si túto luxusnú čokoládovú bábovku plnenú krémom bude rozhodne dobrý nápad :)
Potrebujeme:
Na čokoládové cesto:
180 g hladkej múky
160 g kryštálového cukru
4 celé vajcia
1 balíček prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL kakaového prášku
šipku soli
Na krém:
500 g mlieka
5 žĺtkov
50 g kukuričného škrobu
60 g bielej čokolády
1 ČL vanilky
80 g kryštálového cukru
Na čokoládovú polevu:
150 g tmavej čokolády
100 g smotany na varenie
Postup:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte soľ, preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dobre premiešajte. Nalejte cesto do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 25 minút. Urobte test špajdľou a keď je hotová, vyberte z rúry.
Do hrnca si nalejte mlieko, pridajte vanilku, premiešajte a pridajte preosiaty škrob. Dôkladne metličkou vymiešajte aby nevznikli hrudky. Potom pridajte cukor a opäť premiešajte. Miešajte metličkou asi 2 minúty, kým sa na mlieku nebudú robiť bublinky. Pridajte žĺtky a opäť dobre premiešajte. Dajte na sporák na mierny ohrev a uvarte hustý krém. Do krému vmiešajte nalámanú čokoládu a miešajte kým nebude mať hladkú konzistenciu.
Upečenú bábovku rozrežte na dve polovice. Obe polovice dookola vydlabte a spodnú potom naplňte krémom. Vrchnou časťou priklopte a nechajte odpočívať, kým si pripravíte polevu.
Do hrnca nalejte smotanu na varenie, alebo mlieko. Zohrejte na sporáku a pridajte nalámanú čokoládu. Miešajte a varte, kým neuvaríte hustú čokoládovú polevu. Naplnenú bábovku oblejte polevou a potom špachtľou rozotrite.
Na potravinársku fóliu si natrieme zvyšky polevy, posypeme nasekanými orechmi a necháme stuhnúť. Boky bábovky posypeme kokosom a vrch ozdobíme nalámanou polevou s orechmi. Prajeme dobrú chuť!