Mleté mäso je veľmi obľúbené a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.
U nás v rodine sú najnovšie hitom tieto šťavnaté mäsové rolky plnené syrom.
Najlepší obed pre celú rodinu!
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa (ideálne je skombinovať bravčové a morčacie)
cibuľa
paprika
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
petržlenová vňať
1 PL majonézy alebo smotany
1-2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL muškátového orecha
1/2 ČL mletej červenej papriky
2-3 PL strúhanky
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
maslo podľa chuti
kôpor podľa chuti
50 – 60 g strúhaného syra
1 PL oleja
Postup:
Nakrájajte si cibuľu, papriku a petržlenovú vňať.
Pomocou mixéra nasekajte na ešte menšie kúsky a zmiešajte s mletým mäsom.
Pridajte prelisovaný cesnak, mletý muškátový oriešok, papriku, vajce, majonézu alebo kyslú smotanu a mleté čierne korenie podľa chuti.
Dobre premiešajte.
Pridajte strúhanku a dobre niekoľkokrát premiešajte rukami.
Nakoniec podľa chuti osoľte.
Kôpor nasekajte a maslo nakrájajte na prúžky.
Aby sa vám maslo dobre krájalo, malo by byť dobre vychladené.
Syr si nastrúhajte na hrubom strúhadle.
Mäso vyklopte na pracovnú dosku, rozdeľte na niekoľko častí a vyformujte do obdĺžnika.
Mäso zviňte do rolky a konce zatlačte, aby z nich maslo a syr pri pečení nevytieklo.
Plech si vysteľte papierom na pečenie, rolky poukladajte vedľa seba a pomocou silikónového štetca natrite jemnou vrstvou oleja.
Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 40 – 45 minút. Na tanieri môžete rolky ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: retete-usoare.eu