Výborný nápad na nepečenú dobrotu pre vašich hostí, alebo ku kávičke.
Potrebujeme:
Kyslá smotana – 500 g
1 smotana na šľahanie
Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g
Želatína – 1 sáčok
Voda – 150 ml
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dlhé piškóty
Káva – na namáčanie piškót
Dlhé piškóty
na polevu:
200 ml smotany na šľahanie
160 g čokolády
Postup:
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na šľahačku. Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a šľahačkou. Misku, v ktorej kondenzované mlieko neumývajte, neskôr do nej nalejeme kávu.
Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.
Do misky s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku kávy (rozpustnej) a ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.
Nachystáme si formu na pečenie.
Piškóty krátko namočíme do kávovej zmesi a uložíme namočenou stranou na dno formy.
Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na piškóty. Pokračujeme piškótami máčanými v káve a zvyškom krému.
Vrch polejeme čokoládovou polevou (rozpustíme si čokoládu v smotane).
Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)