Žiadne vyprážanie ani trojobal – toto je stokrát lepšie: Nesmierne chutné a šťavnaté plnené rezne, ktoré pripravíte na plechu – 7 top receptov!

[mashshare]

Perfektné tipy na nedeľný obed, ktoré pripravíte z kuracích prsných rezňov, ale bez vyprážania a obaľovania. Stačí len rozkrojiť, naplniť a upiecť v rúre – chuť je vynikajúca.

Kuracie rezne plnené cesnakovou zmesou

Potrebujeme:

  • 2 ks. kuracie prsia
  •  soľ
  • 1/2 lyžičky korenia na kuracie mäso
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej

náplň:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli a korenia
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 4-5 húb
  • 2 lyžice nastrúhaného syra
  • hrsť špenátu

Na obaľovanie:

  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 polievkové lyžice sezamových semien

Postup:

S ostrým nožom, prerežeme každé kus kuracích pŕs tak, aby mohli byť naplnené a ochutíme ich soľou a korením. V miske premiešajte nasekané huby, pretlačený cesnak, kyslú smotanu, korenie a špenát. Umiestnite náplň na každé prsia a potom prsia prilepte s náplňou vo vnútri. Kuracie vrecká plnené šampiňónmi a syrom. Upevníme ich malými špáradlami, aby sme udržali plnku vo vnútri. Posypeme korením na kuracie mäso.

Naplnené kuracie prsia najprv namočíme do mlieka. Potom dáme do sypkej zmesi (sezam a strúhanka). Vyprážame pod pokrievkou na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista – dosmažíme bez pokrievky. Ak sa obávate, že môžu byť surové v strede alebo ich chcete pripraviť bez tuku, potom ich jednoducho preložte ešte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte na 15-20 minút do rúry pri teplote 190 ° C.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kuracie loďky

Potrebujeme:

5 ks kuracích pŕs

125 g taveného alebo smotanového syra

100-150 g čerstvého špenátu

Soľ a čierne mleté korenie

Olej

1-2 ks paradajok nakrájaných na kolieska

Postup:

Špenát umyjeme a vložíme do vriacej vody, povaríme len 1-2 minúty, potom okamžite scedíme a hneď ochladíme studenou vodou. Po ochladení vymačkáme zo špenátu vodu, premiešame so syrom a ochutíme soľou a korením.

Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Osolíme a na vrchu urobíme hlbší zárez – vznikne nám akési vrecko, do ktorého navrstvíme syrovú náplň. Prikryjeme 1-3 plátkami paradajok.

Preložíme na plech vymastený olejom a každý kúsok pokvapkáme trochou olivového oleja. Na vrch môžeme uložiť 1 vetvičku byliniek.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov 25-30 stupňov.

Podávame so šalátom alebo prílohou podľa chuti.

Závitky na horčici, plnené syrom!

Potrebujeme:

2 kusy kuracích pŕs

Horčicu celú (korenie)

Olivový olej

Citrónovú šťavu

Sójovú omáčku

Horčicu plnotučnú

Tvrdý syr nakrájaný na plátky

Postup:

Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.

Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Kuracie kapsy

Fantastické kuracie kapsy plnené syrom a špenátom, zabalené v lístkovom ceste. Recept je od Poľskej blogerky

zdroj: impresjasmaku

Potrebujeme:

6 ks kuracích pŕs

1 bal. mrazeného špenátu

3 pláty chladeného lístkového cesta

2-3 lyžice kyslej smotany

6 plátkov tvrdého syra

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu masla

Soľ, čierne korenie, štipku muškátového orieška

1 vajce na potretie

Postup:

Mrazený špenát opražíme na masle a necháme na panvici, kým sa neodparí voda. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením. Premiešame, restujeme všetko spolu asi 2 minúty a nakoniec pridáme smotanu – premiešame a zložíme z plameňa.

Umyté kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikla „kapsa“ na plnenie. Do vnútra navrstvíme špenátovú náplň a jeden kúsok syra. Potom mäso osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj ľubovolné korenie).

Každý kúsok lístkového cesta rozdelíme na 2 časti – vznikne nám tak 6 kúskov. Každý si po stranách narežeme na pásiky. Do stredu uložíme 1 kúsok plneného kuracie mäsa a cez mäso začneme prekladať jednotlivé pásiky tak, aby bolo mäso celkom prekryté.

zdroj: impresjasmaku

Keď máme zabalené všetky kúsky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.

zdroj: impresjasmaku

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.

zdroj: impresjasmaku

Labužnícke kuracie kapsy

Potrebujeme:

3 ks kuracích pŕs

6 plátkov šunky

6 kúskov syra nova

Ja som pridala aj pár lístkov čerstvého špenátu, ale to je už na vás

1 bal. šľahačky

2 lyžice worcesterskej omáčky

Postup:

Kuracie prsia rozkrojíme každé na dva tenšie plátky a rozklepeme.

Na každý plátok uložíme plátok šunky a kúskov syra niva. Potom zavinieme – môžeme normálne zrolovať, ja balím ako balíčky a upevním niťou– normálne zbalím šnúrkou. Uložíme na plech a zalejeme šľahačkou zmiešanou s worcesterskou omáčkou. Zľahka osolíme, okoreníme (nie príliš aj niva aj omáčka sú slané).

Vložíme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme 30-40 minút.

Kuracia lahôdka v slanine

1_226.jpg

Potrebujeme:

4 celé kuracie prsia
300 g feta syr
Plátky slaniny

Na omáčku (voliteľné):

1 šálka kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
pažitka

Postup:

Kuracie prsia sa umyjú a narežú pozdĺžne, aby vznikla kapsa. Do kapsy vložíme plátky syra feta a posypeme soľou a korením.  Teraz každý kúsok mäsa zabalíme do plátkov slaniny.

2_174.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Predhejeme rúru, nastavíme ju na funkciu gril. Mäso vložíme na plech, prikryjeme fóliou a vo vyhriatej rúre necháme 5 minút, potom 25-30 minút bez fólie, aby sa dobre opekalo. Nemusíte podlievať vodou, pretože mäso pustí šťavu.

3_125.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Kým je mäso opečené, roztlačíme cesnak, primiešame kyslú smotanu, nakrájame natenko pažítku a všetko dobre premiešame, ochutíme soľou a korením.

Mäsko podávame s touto omáčkou a čerstvým šalátom.

Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania

cotolette di pollo al forno

zdroj: https://blog.giallozafferano.it

Potrebujeme:

500 g kuracích prsných rezňov

4 plátky šunky

4 plátky mozzarelly

1 pohár mlieka

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

2 lyžice kukuričnej múky

Olej a soľ

Postup:

Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením,  zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.

Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.

Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.

Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes