Výborný a jednoduchý obed z bravčového mäsa a fantastickej omáčky, ktorý je skvelý na bežný deň ale aj ako slávnostné menu.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa (pliecko, stehno)
2 cibule
2 lyžice kečupu
2 lyžice horčice
150 g sterilizovaných šampiónov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g sterilizovaných uhoriek
soľ
korenie
feferónky
olej
1 malá lyžica červenej mletej papriky
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky.
Cibuľu orestujeme na oleji a pridáme mäso. Okoreníme a osolíme pridáme trochu mletej červenej papriky. Keď sa nám mäso zatiahne pridáme kečup, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podľa potreby podlievame vodou, alebo vývarom).
Potom pridáme šampiňóny a uhorky ktoré sme si nastrúhali na jemnom strúhadle a pretlačený cesnak. Dochutíme jednou až dvomi lyžicami horčice. Pridáme feferónky podľa vlastnej chuti. Podávame s prílohou podľa chuti, napríklad s hranolkami a ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)