Vynikajúce domáce pečivo – Hokkaido buchty si zamiluje celá rodina, sú neskutočne jemné a lahodné.
Potrebujeme:
Na puding:
100 ml mlieka
20 g hl. múky
Na cesto:
160 ml teplého mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice cukor
7 g sušeného droždia (alebo 21 g čerstvého)
Múka hladká preosiatá 350 až 400 g
1 lyžička soli
1 vajce
1 polievková lyžica zmäknuté maslo
Puding
Na potretie:
1 vajce
Na náplň:
3-4 lyžice hnedý cukor alebo kr. cukor
0,5 lyžičky škorica
2 lyžice zmäknutého masla
Postup:
Najskôr si pripravíme puding, ktorý neskôr pridáme do cesta. Pripravíme ho jednoducho z mlieka a múky.
Múku s mliekom rozmiešame a dáme na plameň, za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý odložíme bokom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Zatiaľ si pripravíme cesto.
Do teplého mlieka pridáme droždie a cukor, rozmiešame a kým vyjde kvások, do samostatnej misky si preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame a pridáme aj vajce. Nakoniec pridáme aj kvások.
Pridáme aj vychladnutý puding a vymiešame ručne, alebo robota s nástavcami na miesenie cesta. Ručne cesto miešame asi 10 minút, pomocou robota 5 minút.
Keď je cesto zamiešané, pridáme roztopené maslo a pomocou nástavcov na cesto necháme miesiť 5 minút.
Vymiesené cesto zložíme do vymastenej misky, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi jeden a pol hodiny.
Vykysnuté cesto vyformujeme rukami na placku a rozdelíme na 8 častí.
Každú časť vytvarujeme do tvaru guličky a následne na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Potreieme maslom zmiešaným s cukrom a škoricou, zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. prikryjeme a necháme ešte narásť.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút – alebo dozlatista.
Video: