Vynikajúca a rýchla tvarohová maškrta ku kávičke pre každého, kto si chce dopriať naozaj výborný krémový dezert.
Potrebujeme:
2 balenia maslových sušienok
Krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml mlieka
1 bal. vanilkového pudingu bez varenia (creme ole)
500 g jemného krémového tvarohu
Cukor podľa chuti
Na namočenie sušienok:
Mlieko+vanilkový cukor
Na vrch:
1 balenie práškovej smotany na šľahanie + mlieko
Tmavú čokoládu + tuk
Postup:
Najskôr si pripravíme máčanie na sušienky.
V mlieku rozpustíme vanillkový cukor a krátko ňom z jednej strany máčame maslové sušienky.
Sušienky ukladáme na pracovnú dosku pokrytú fóliou.
Ukladáme 3 rady po 7 sušienok.
Z pudingového prášku a mlieka vyšľaháme puding.
Zmiešame s tvarohom tak, aby nám vznikol hladký krém.
Osladíme práškovým cukrom podľa chuti.
Krém navrstvíme na sušienky pomocou cukrárenského vrecka.
Na vrstvu krému ukladáme sušienky.
Pokračujeme opäť vrstvou krému.
A vrstva sušienok.
Posledná vrstva krému a do stredu uložíme na polovicu prekrojené banány.
Banány pokryjeme zvyšným krémom.
Okolo uložíme opäť sušienky a zvyšný krém.
Takto vyzerá takmer hotový dezert.
Pomocou fólie spojíme a vytvoríme tvar strechy.
Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a natrieme na vrch dezertu.
Nakoniec dozdobíme čokoládovou polevou.
Dáme vychladiť, dozdobíme podľa vkusu a máme hotovo.