Tvaroh je zdravý a obľúbený, tak prečo si ho nevychutnať aj v takýchto výborných pečených lievancoch. Sú šťavnaté a jemné, rozplývajú sa na jazyku. S ovocím, alebo džemom priam dokonalá chuť :)
Potrebujeme:
500 g tvarohu
2 vajcia
5 PL krupice
2 PL polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
džem alebo ovocie
Postup:
Zmiešajte všetky prísady okrem kyslej smotany. Vypracujte kompaktné cesto.
Nechajte cesto stáť 30 minút až 1 hodinu.
Z cesta vyformujte dlhý slíž a nakrájajte ho na 16 častí.
Z každého kusu vyformujte koláč s hrúbkou 1,5 cm.
Každý kúsok namažte vajíčkom a vložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Koláče podávajte teplé, s džemom, alebo ovocím. Dobrú chuť!
Zdroj: takprosto.cc