Tieto rožky sú naozaj vynikajúce.
Z vláčneho cesta a chuťovo pripomínajú moravské koláče.
Najradšej ich máme s tvarohom a lekvárom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g polohrubá múka
40 g čerstvé droždie
500 ml vlažné mlieko
80 g kryštálový cukor
100 g maslo
1⁄2 čajová lyžička soľ
2 vajcia
Náplň:
1 tvaroh
1 vajce
asi 3 PL práškového cukru
Slivkový lekvár
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások klasickým spôsobom.
Polovicu vlažného mlieka zmiešame s rozdrobeným droždím, trochu múky, trochu cukru a necháme vykysnúť.
Medzitým si preosejeme zvyšok múky, pridáme zvyšok cukru, rozpustené vychladnuté maslo, soľ, vajcia, kvások.
Prilejeme zvyšné vlažné mlieko podľa potreby.
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť (cca hodinu).
Z vykysnutého cesta vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 24 častí.
Každú časť rozvaľkáme na ovál, na hornú časť dáme plnku (lyžicu tvarohu aj lyžicu lekváru), preložíme do polovice, vidličkou utlačíme, spodnú časť prekrojíme pozdĺžne na 5-6 pásikov a zrolujeme.
Hotové rohlíky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Necháme podkysnúť.
Pečieme pri teplote 180°C 25-30 minút.
Teplota a čas sú iba orientačné. Každý sa musí riadiť svojou rúrou.
Z tohto množstva sú 2 plechy. Po upečení potrieme rozpusteným maslom.
Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)