11 receptov na najobľúbenejšie vianočné zákusky: Toto si dobre uložte, najlepšie recepty na jednom mieste!

[mashshare]

Prinášame vám 11 najobľúbenejších vianočných zákuskov, ktoré na našich slávnostných stoloch nemôžu chýbať. Toto sú vaše najobľúbenejšie recepty.

Vianočné orechové oriešky

Foto: tjn

 

Potrebujeme:

60 dekagramov polohrubej múky

20 dekagramov práškového cukru

20 dekagramov mletých orechov

1 HERA

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL bravčovej masti

1 vajíčko

1 žĺtok

1 vanilínový cukor

Na obaľovanie:

práškový cukor

Plnka :

 

 

1 Hera

1 puding vanilkový

3 PL cukru

2 vanilky

1/2 litra mlieka

hrsť orechov

Postup:

Všetky suroviny, ktoré máme na cesto si vypracujeme rukami.

Cesto miesime, kým nám nevznikne cesto.

Potom si pripravíme formičky na oriešky. Nemastíme ich!!!

Do každej vtlačíme kúsok cesta tak, aby bolo zarovno s formičkou a v strede ostala taká priehlbinka.

 

 

Dáme na plech.

Potom ich dáme piecť na 180 stupňov – 15 minút. Treba odsledovať, lebo nie každá rúra pečie rovnako.

Upečené oriešky vyklopíme z formičiek. Obalíme ich v práškovom a vanilkovom cukre.

Necháme ich vychladiť.

Kým sa chladia , tak si urobíme plnku.

Pnka:

Najprv si uvaríme z mlieka, cukru, vanilínového cukru a pudingového prášku puding.

Necháme ho vychladiť.

Vyšľaháme 1 HERU a 1 PL práškového cukru a postupne do neho pridávame po lyžiciach puding.

Vyšľaháme.

Ak chceme môžeme do krému pridať aj hrsť orechov.

Krémom spájame vždy dve polovičky orechov.

Dvojfarebné orechové kocky

Potrebujeme (na veľký plech):

cesto:

5 kusy vajce

200 gramov praskový cukor

80 mililitrov oleja

2 polievkové lyžice kakao

200 gramov polohruba muka

1⁄2 dodávateľa do pečiva

Orechová náplň

250 gramov mletých orechov

150 gramov práškový cukor

1 deciliter rumu

Biely priestor

200 gramov práškový cukor

200 gramov Cera

150 gramov sušené polotučné mlieko

čokoláda na namáčanie

Ďalej: poleva

Potrebujeme:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, múku s kakaom a práškom do pečiva.

Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Roztrieme na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť. Pečieme približne 20 minút pri 160 ° C v teplovzdušnej rúre.

Upečené cesto potrieme marmeládou.

Orechová plnka: orechy pomelieme, pridáme cukor, rum a dobre vymiešame.

Rovnomerne roztrieme na upečený plát cesta.

Na polevu: sušené mlieko a cukor v miske ručne vymiešame a vyhladzujeme hmotu, ktorú vyvaľkáme na papieri na pečenie vo vnútri plechu. Potom spolu s papierom sa hmota prekladá a vyklopí na koláč.

Zahladíme a necháme stuhnúť.

Nakrájame na kocky a máčame jeden rožtek do polovice rezu v čokoláde.

Fúkané orechové rožteky

 

 

Potrebujeme:

230 g cukor múčky

130 g mletých vlašských orechov

120 g Hery

100 g hladkej múky

1/2 lyžičky jedlej sódy

Postup:

Všetko zmiešame a dáme na pol hodiny do chladničky, aby cesto trochu oddýchlo. Plníme formičky len do polovice, pretože nám rožteky narastú.
Dáme piecť (nie sušiť) pri 180 ° C do ružova.

Keď sú rožteky upečené, preložíme formičky na dosku a tam ich chvíľočku necháme vychladnúť, potom vyklepávame z formičiek. Konca máčame v čokoládovej poleve, alebo len obalíme v cukre.

Metrové rezy

Potrebujeme:

7 vajec

štipka soli

250 g práškového cukru

260 g polohrubej múky

200 ml oleja

1/2 balíka prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

Krém:

1 vanilkový puding alebo zlatý klas

300 ml mlieka

200 g cukru

200 g masla

Poleva:

Šľahačka alebo čokoládová poleva

Čokoládová poleva:

200 g čokolády na varenie

150 ml smotany na šľahanie

50 g masla

Postup:

Vyšľaháme si bielka so štipkou soli. Potom pridáme cukor , žĺtka jedno po druhom a potom olej.

V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a primiešame k zmesi cesta.

Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka. Zmes cesta rozdelíme na dve časti, a do jednej primiešame kakao.

Formy na srnčí chrbát poriadne vymastíme vysypeme múkou.Nalejeme do každej iné cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Skontrolujeme špáradlom.Upečené nechajte poriadne vychladnúť.

Krém pripravíme klasicky uvarením pudingu. Ten necháme vychladnúť..Vyšľaháme si maslo s cukrom a potom po častiach primiešame puding.

Vychladnuté piškóty nakrájame na plátky ktoré potom spájame k sebe krémom.

Zákusok potom celý potrieme zvyšným krémom a prelejeme čokoládovou polevou. Prípadne dozdobíme len šľahačkou a posypeme čokoládou.

Orechové trubičky

Článok pokračuje na druhej strane

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes