Výborný recept na kuracie stehienka, ktoré chutia ako vyprážané, ale pripravíte ich pohodlne a rýchlo na plechu. Pôvodný recept tety Gizky je na celé kurča, ale ja som takto pripravila len stehienka – konkrétne 12 ks. Recept mám z knihy receptov podľa pani Gizky.
Potrebujeme:
Stehienka (alebo celé kurča)
3-4 menšie vajcia
cca 5 PL múky hladkej
cca 7-8 PL strúhanky
4 PL oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ a korenie
Postup:
Ja som použila len dolné stehienka, ale ak použijete celé kurča, tak ho najskôr umyjeme, rozporcujeme, osolíme a necháme odležať v chlade minimálne 15 min.
Potom každý kúsok obalíme v múke, rozšľahaných vajciach, strúhanke.
Obalené kúsky poukladáme tesne vedľa seba na olejom pokvapkaný plech. Zvyškom oleja pokvapkáme kúsky kurčaťa.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. 25 min, potom obrátime a pečieme ďalších 25 min.
Ak tento recept vyskúšate, určite kurča už nebudete robiť ináč. Ušetríte tak olej, nemusíte pri panvici stáť a všetky kúsky budú dobre prepečené.
Podávame so zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby (kaša, opekané, varené, šalát).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)