Ak sa už teraz chystáte na vianočné pečenie, tieto recepty sa vám budú skvele hodiť.
S nimi pripravíte výbornú čokoládovú polevu na vaše dezerty, ktorá sa neláme a chutí vynikajúco.
Potrebujeme:
Recept č. 1:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g maslo
2-3 lyžice kakao
1 lyžica hladká múka
1/2 lyžičky práškový cukor
5 lyžíc mlieko
vanilková aróma
Recept č. 2:
150 g horká čokoláda
1 lyžica kakao
1 hrnček kr. cukor
0,5 šálky vody
Recept č. 3:
125 ml smotana na šľahanie
125 g horká čokoláda
Postup:
Recept č. 1:
50 g masla, kakao, hladkú múku, práškový cukor a mlieko privedieme k varu a za stáleho miešania spojíme.
Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku.
Ak vám hmota veľmi stuhne pridáme viac mlieka.
Recept č. 2:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 1/2 šálky vody.
Zmes ohrievame na miernom ohni, kým nezhustne a následne pripravenú čokoládou polejeme tortu alebo rezy.
Recept č. 3:
Smotanu na šľahanie zahrejeme v hrnci na miernom ohni.
Avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu – vtedy smotana nestuhne.
Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu.
Miešaním ju rozpustíme.
Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.