Super mäkké perníčky, ktoré môžete jesť hneď: Verte mi, skúsila som veľa receptov, ale tento je bezkonkurenčný – pečieme celý rok!

Najväčšou výhodou tohoto receptu je fakt, že perníčky sa dajú jesť hneď po upečení, sú mäkučké a vynikajúce, určite vám ulahodia. Základom je ale cesto neprepiecť, inak by mohli stvrdnúť.
[mashshare]

Perníčky robím niekoľkokrát do roka, ale samozrejme, hlavne na sviatky.

Najväčšou výhodou tohoto receptu je fakt, že perníčky sa dajú jesť hneď po upečení, sú mäkučké a vynikajúce, určite vám ulahodia.

 

 

Základom je ale cesto neprepiecť, inak by mohli stvrdnúť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pečte presne podľa inštrukcií a verím, že budete spokojní.

Recept mi prišiel mailom a neodolala som, skúsili sme hneď, aj keď je ešte len november.

Toto určite nebudete robiť len na vianoce.

 

 

Potrebujeme:

650 g hladkej múky

100 g práškového cukru

50 g masla

150 g tekutého medu

6-7 lyžíc mlieka

2 lyžičky jedlej sódy

2 lyžičky perníkového korenia

4 žĺtky + 1 na potretie

Potrebujeme:

Ak perníčky zdobíte sladkou polevou, bohato stačí 100 g cukru, v originál recepte je až 200 g, ale to sa mi zdalo príliš veľa. každopádne to nechávam na vašej chuti.

 

 

Do misy dáme preosiatu múku, preosiaty cukor, sódu, a perníkové korenie.

Všetko premiešame, pridáme rozpustené vlažné maslo.

Pridáme aj žĺtky, med a mlieko a vypracujeme cesto.

 

 

Ak sa stále drobí, pridajte ešte trošku mlieka.

Nemusí sa dávať do chladničky odležať.

Môžeme hneď vyvaľkať na asi 0,5 cm hrubý plát a vykrajovať tvary.

 

 

Ak chcete, môžete perníčky ozdobiť napríklad kúskom vlašského orecha.

Pečieme na 170 ° C asi 10 minút.

Upečené perníčky hneď potrieme žĺtkom rozmiešaný s 1 lyžicou vody.

 

 

Zdobíme bielkovou polevou.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes