Najlepšie kapustové huľky podľa babičky Jolanky zo Stropkova: Vzácny a dlho hľadaný recept, na ktorý by sa nemalo zabudnúť!

[mashshare]

Vzácny recept na pravé huľky podľa babky Jolanky (80 r.) zo Stropkova. Lepší recept na tradičnú slovenskú pochúťku by ste hľadali len ťažko. Určite vyskúšajte a nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty

1 kg mletého mäsa

1 cibuľu

250 ml ryže

2 paradajkové pretlaky (do mäsa aj do nálevu)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml oleja

Červenú papriku (korenie)

1-2 zelené papriky

Soľ, čierne mleté korenie

Kyslú kapustu aj so šťavou

Postup:

Z kapusty vyrežme hlúby. Celú hlávku kapusty vložíme do hrnca s vriacou vodou (sparíme si listy, aby sa nám jednoduchšie plnili a zatáčali). Postupne z hlávky oddeľujeme jednotlivé listy, vyberáme z vody a necháme vychladnúť.

Ryžu zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť. Vodu potom scedíme, ryžu zamiešame s mletým mäsom a paradajkovým pretlakom. Do zmesi pridáme aj nadrobno nakrájanú papriku.

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Potom odstavíme, pridáme mletú papriku a zamiešame do ryžovo-mäsovej zmesi.

Plnku okoreníme a osolíme podľa chuti. Pripravíme si hrniec a na jeho dno dáme trochu kyslej a sladkej kapusty. Veľké kapustové listy predelíme na polovicu, plníme a robíme závitky. Ukladáme do hrnca vedľa seba a nad seba.

Nálev: Druhý paradajkový pretlak rozmiešame s vodou a šťavou z kyslej kapusty. Huľky zalejeme nálevom tak, aby boli pokryté. Podľa potreby pridáme vodu. Takto pripravené varíme asi 70 minút na miernom ohni.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Za recept ďakujeme Senajovcom zo Stropkova

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes