Najlepšie recepty sú tie, ktoré sú chutné a pripravíte ich takmer bez námahy. Toto je jeden z nich a ak ste milovníkom kapusty, určite ho oceníte. Táto zapekaná mňamka z kyslej kapusty by mala mať určite čestné miesto medzi vašimi obľúbenými receptami.
Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov
400 g mletého mäsa
1 cibuľa
150 g čerstvej kapusty (môžete použiť aj kyslú)
1 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
čierne mleté korenie podľa chuti
60 – 100 g masla (môžete nahradiť aj masťou)
Postup:
Zemiaky si očistíme, asi 4 väčšie si odložíme bokom a ostatné nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a kapustu na tenké slíže. Do väčšej misy si dáme pokrájané zemiaky, kapustu a mleté mäso. Osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.
Zapekaciu formu si vymastíme a zvyšné zemiaky postrúhame na strúhadle. Potom ich rovnomerne navrstvíme na dno misy a popritláčame, aby vznikol kompaktný základ. Osolíme.
Na to navrstvíme hmotu zo zemiakov, kapusty a mäsa. Navrch poukladáme nakrájané maslo a prikryjeme ďalšou vrstvou strúhaných zemiakov.
Popritláčame, uhladíme a poukladáme opäť plátky masla. Pečieme do zlatista asi 20 minút vo vyhratej rúre pri 200 stupňoch. Hotovú zapekačku nakrájame a podávame. Dobrú chuť!