V hlavnej sezóne tekvíc je tento skvelý recept ako dar z nebies. Fantastický koláč z tvarohu a tekvice, ktorý si vás získa svojou sladkou chuťou aj keď ho upečiete úplne bez cukru. Navyše vyzerá tak krásne, že tromfne aj vysokokalorické koláče. Cukor si môžete regulovať podľa chuti a potreby.
Potrebujeme:
500 g tekvice Hokkaido
200 g tvarohu
1 vajce
1 PL cukru (nemusí byť)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 g hrozienok (alebo sušených marhúľ)
1 PL medu
1 ČL pomarančovej kôry
1 bal vanilkového cukru (môžete nahradiť čistou vanilkou)
Postup:
Tekvicu si očistite, zbavte semienok a nakrájajte na mesiačiky. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov do mäkka asi 15 minút. Hrozienka si umyte, zalejte horúcou vodou a nechajte napučať.
Tvaroh, cukor, vanilkový cukor alebo vanilku, vajce a 1/2 lyžičky pomarančovej kôry zmiešajte, až kým vám nevznikne krémová konzistencia. Najlepšie je vymixovať mixérom.
Upečenú mäkkú tekvicu rozmixujte na kašu, pridajte med a zvyšnú pomarančovú kôru. Ak je tekvicová hmota príliš riedka, môžete pridať 1 ližičku kukuričného škrobu.
Plech si vymastite a rovnomerne nalejte 1/3 tekvicovej hmoty. Na to rozvnomerne navrstvite 1/2 tvarohu a polovicu hrozienok (alebo marhúľ). Postup zopakujte. Nechajte si asi 3 PL tvarochu na ozdobenie. Navrch dajte poslednú 1/3 tekvicovej hmoty a tvaroh môžete rozotrieť do rôznych tvarov, prípadne zdobiť cukrárskym vrecúškom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 minút. Nechajte vychladnúť a servírujte. Dobrú chuť!