Vynikajúce predjedlo z formy na bábovku. Všetko pripravíte z celkom bežných surovín, ktoré však spolu vytvoria nevšedné a vynikajúce predjedlo.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
150 g hl. múky
1 vajce
1 lyžička prášku do pečiva
30 g parmezánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g šunky alebo jemnej salámy
150 g mozzarelly
Oregano, soľ, korenie
Maslo
Olivový olej
Strúhanka
Postup:
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na malé kocky a vložte do hrnca so studenou vodou. Preložte na plameň a priveďte do varu. Varte domäkka.
Uvarené zemiaky sceďte, pridajte asi lyžicu masla, trochu oleja, oregano, korenie a soľ.
Roztlačte všetko vidličkou alebo pretláčadlom na zemiaky, kým nezískate hladké pyré.
Nechajte úplne vychladnúť. Pyré musia byť studené, pretože inak bude zmes príliš hladká .
Akonáhle je zemiaková zmes studená, pridajte vajíčko, múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešajte a pridajte aj šunku alebo salámu.
Všetko znova premiešajte.
Formu na bábovku s priemerom 20 cm vymastite a poprášite strúhankou. Vložte polovicu cesta dovnútra, pridajte mozzarellu a zakryte zvyškom cesta.
Nastrúhajte na vrch maslo a pečte pri teplote 180 ° 30 – 35 minút.
Keď je povrch úplne zlatý, vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Necháme vychladnúť a následne nakrájame na plátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)