Tento koláč je hit a pobláznil ľudí zo všetkých kútov sveta a naša rodina nie je výnimkou. Bude ho milovať vaša rodina, aj priatelia a keď ho ochutnajú, okamžite budú pýtať recept.
Potrebujeme:
Obdĺžniková forma 20×28 cm
Cesto
3 vajcia
100 g krupicového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g hladkej múky
150 ml plnotučného mlieka
1 ČL (plytká) prášku do pečiva
Krém
1 plechovka kondenzovaného mlieka
1 kyslá smotana
70 g bielej čokolády
5 PL sušeného mlieka
Nutellová plnka
1 plechovka kondenzovaného mlieka
1 kyslá smotana
2 lyžice kakaa
3 lyžice lieskovo-orieškovej nátierky typu nutella
120g tmavej čokolády
Sirup
300 ml vody
100 ml kondenzovaného mlieka
lyžice sušeného mlieka
Postup:
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho šľahania prilejeme mlieko. Postupne pridávame preosiatu múku. Nakoniec metličkou primiešame prášok do pečiva. Plech si vyložíme papierom na pečenie a vlejeme doň cesto. Upečieme.
Teraz si pripravíme krém. Kondenzované mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme kyslú smotanu, bielu čokoládu a sušené mlieko. Všetko spolu dobre premiešame a na miernom ohni spolu za stáleho miešania povaríme, kým krém nezhustne. Potom ho prelejeme do misy, necháme vychladnúť, prikryjeme a necháme mierne stuhnúť.
Pripravíme si nutellový krém. Do hrnca vlejeme kondenzované mlieko. Pridáme smotanu, kakao, nalámanú čokoládu a lieskovo-orieškovú nátierku. Za stáleho miešania uvaríme krém, necháme jemne vychladnúť, prikryjeme a necháme trochu stuhnúť.
Korpus si prekrojím na dve polovice. Do formy v ktorej sme korpus piekli si dáme fóliu a na to položíme prvú polovicu korpusu.
Pokvapkáme sirupom, ktorý sme si pripravili z vody, kondenzovaného mlieka a sušeného mlieka.
Na to navrstvíme prvý krém a do hladka rozotrieme.
Na to navrstvíme nutellový krém a opäť dobre rozotrieme.
Prikryjeme druhou časťou korpusu, ktorý ale otočíme naopak, prerezanou stranou hore. Opäť jemne pokropíme sirupom.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme odpočívať do chladničky na 3 hodiny. Po troch hodinách koláč pomocou fólie vyklopíme z plechu. Z vrchnej strany dáme dolu papier na pečenie a ozdobíme šľahačkou, alebo jemnou vrstvou nutelly.
Šľahačku natrieme okolo celého koláča a vyhladíme. Nechajte stuhnúť a podávajte. Dobrú chuť.