Pripravte si tieto jednoduché zapečené zemiaky s kuracím mäsom z rúry. Pri zapekanie do seba zemiaky vtiahnu šťavu z kurčaťa a stanú sa tak neuveriteľne vláčnymi a jemnými. Iste si pochutnáte!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 kg kuracieho mäsa (stehná, krídla,)
200 g kyslej smotany
Niekoľko strúčikov cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
Voliteľné: cuketa, mrkva, zeler
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a zmiešajte s kyslou smotanou a drveným cesnakom. Ak chcete použiť aj inú zeleninu, pokojne nakrájajte a pridajte k zemiakom. Dochutíme soľou a korením a navrstvíme na dno pekáča. Hore uložíme umyté, osušené, soľou a korením ochutené mäso a pečieme 20 minút. Potom podlejeme hrnčekom vody, alebo vývaru, aby sa zemiaky nepripálili. Pečieme ďalších 50 minút a môžete servírovať.
zdroj: goodcookbook.ru